اگر در تجارت پر سود واردات تجهیزات پزشکی فعال هستید و یا می خواهید به زودی وارد این تجارت شوید، باید با هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک آشنایی داشته باشید. این هزینه ها متاثر از پارامترهای زیادی هستند. از نوع تجهیزات پزشکی گرفته تا هزینه های انبارداری و اخذ گواهی های قانونی و ترجمه مدارک همگی در لیست هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک جای می گیرند. در این مطلب با ما همراه شوید تا در هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک بیشتر گفتگو کنیم.
فراسان ترخیص برترین شرکت درحوزه ترخیص کالا از گمرک، که کار های گمرکی شمارا به صورت تضمینی انجام می دهد.
هزینه های پیش از ترخیص تجهیزات پزشکی
یکی از اولین گام های ضروری برای ترخیص تجهیزات پزشکی در ایران، ثبت سفارش است. فرآیند ثبت سفارش مشمول پرداخت هزینه در سامانه جامع تجارت می شود. در این راستا باید کارمزدهای مرتبط با ثبت اطلاعات و اخذ مجوز را پرداخت کنید. همچنین اخذ تاییدیه جهت واردات تجهیزات پزشکی نیازمند پرداخت تعرفه سازمان غذا و دارو می باشد.
از جمله هزینه های دیگری که باید قبل از ترخیص تجهیزات پزشکی پرداخت کنید، هزینه ترجمه مدارک است. این مدارک شامل تاییدیه های FDA و CE می شوند. هزینه ترجمه مدارک متناسب با تعرفه های قوه قضائیه، وزارت امور خارجه و دادگستری می باشد.
هزینه های گمرکی و مالیاتی تجهیزات پزشکی
برای ترخیص تجهیزات پزشکی باید هزینه های گمرکی اعم از تعرفه های گمرکی، مالیات بر ارزش افزوده و سایر هزینه ها مانند هزینه انبارداری و بارگیری را پرداخت نمایید. تعرفه های گمرکی بر حسب کد HS تعیین می شوند و برای تجهیزات پزشکی ضروری معمولا بین 0 تا 10 درصد هستند. تجهیزات پزشکی غیر ضروری تعرفه های بالاتری دارند. ارزش تجهیزات پزشکی نیز در تعیین این تعرفه دخیل است. قیمت تجهیزات پزشکی، هزینه بیمه و هزینه حمل و نقل همگی در تعیین تعرفه های گمرکی تاثیر گذار هستند.
مالیات بر ارزش افزوده برای تجهیزات پزشکی شامل 9 درصد ارزش کالا می شود. هزینه های مربوط به انبارداری نیز بر حسب شرایط خاص انبار جهت نگهداری تجهیزات پزشکی و مدت زمان نگهداری تجهیزات پزشکی در انبار تعیین خواهد شد. برخی تجهیزات پزشکی نیاز به بازرسی های فنی دارند که توسط کارشناسان سازمان بهداشت یا سازمان غذا و دارو انجام می شود و مشمول پرداخت هزینه است.
پیشنهاد فراسان ترخیص: مدارک مورد نیاز برای ترخیص تجهیزات پزشکی در ایران را در این مقاله می توایند مطالعه کنید.
هزینه ترخیص کار تجهیزات پزشکی
هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک شامل کارمزد ترخیص کار و اخذ مجوزهای قانونی می شود. چنانچه در روند ترخیص تجهیزات پزشکی نیاز به حضور متخصصین و کارشناسان حرفه ای در امر ترخیص داشته باشید باید دستمزد تیم ترخیص کار را پرداخت کنید. از طرفی برخی تجهیزات پزشکی نیاز به اخذ مجوز دارند. به طور مثال گواهی انطباق استاندارد یا مجوز مصرفی انسانی از جمله گواهی های مورد نیاز برای ترخیص برخی تجهیزات پزشکی هستند که اخذ آن ها نیازمند پرداخت هزینه است.
هزینه حمل و نقل تجهیزات پزشکی
یکی از اصلی ترین هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی، هزینه حمل و نقل است که شامل حمل و نقل بین المللی و حمل و نقل داخلی می شود. حمل و نقل هایی که توسط هواپیما انجام می شوند معمولا هزینه بر هستند با این حال سرعت بیشتری دارند.
حمل و نقل ریلی، دریایی و زمینی جزو روش های حمل و نقل کم هزینه تر محسوب می شوند با این حال ممکن است برخی تجهیزات پزشکی به دلیل حساسیت بالا امکان حمل و نقل با سیستم های زمینی را نداشته باشند. در نتیجه ممکن است مجبور شوید هزینه بیشتری پرداخت کنید. هزینه حمل و نقل تجهیزات پزشکی به شیوه حمل و نقل، فاصله مبدا تا مقصد و تعداد تجهیزات و بیمه بستگی دارد.
هزینه جریمه های احتمالی در گمرک
یکی از هزینه های احتمالی در روند ترخیص تجهیزات پزشکی، هزینه جریمه است که معمولا به دلیل مغایرت اسناد، نقص در مدارک یا تاخیر در ترخیص رخ می دهد و شما موظف به پرداخت آن هستید. هر چه تاخیر در ترخیص بیشتر شود، هزینه انبارداری افزایش پیدا می کند.
نوسانات ارزی
یکی از پارامترهای مهم در هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک، نوسانات ارزی است. نرخ ارز تاثیر مستقیم بر هزینه ترخیص تجهیزات پزشکی دارد.
هزینه احتمالی بازگشت دادن تجهیزات پزشکی
یکی از هزینه های پیش بینی نشده که ممکن است در روند ترخیص تجهیزات پزشکی رخ دهد، هزینه بازگشت دادن تجهیزات پزشکی است. تجهیزات پزشکی به علل مختلف ممکن است ترخیص نشوند. به عنوان مثال عدم تطابق تجهیزات با استانداردهای وزارت بهداشت می تواند باعث برگشت دادن تجهیزات پزشکی شود.
نوع تجهیزات پزشکی
نوع تجهیزات پزشکی در هزینه ترخیص تاثیر مستقیم دارد. تجهیزات پزشکی ضروری معمولا تعرفه پایین تری دارند و هزینه ترخیص آن ها کمتر می شود.
تجهیزات پزشکی ضروری مانند ونتیلاتور بین 0 تا 5 درصد شامل تعرفه گمرکی می شوند. تجهیزات پزشکی عمومی مانند تجهیزات دندانپزشکی اما تا 15 درصد ممکن است شامل این تعرفه شوند.
برخی تجهیزات پزشکی پیچیده مانند دستگاه های تصویربرداری ام آر آی نیازمند بازرسی های فنی خاص و آزمون های عملکردی و اخد تاییدیه های متعدد هستند که به افزایش هزینه ترخیص تجهیزات پزشکی منجر می شود.
تجهیزات پزشکی بزرگ و حجیم معمولا هزینه حمل و نقل، انبارداری و بارگیری بیشتری دارند. از طرفی هر چه ارزش تجهیزات پزشکی بیشتر شود، هزینه های گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده بیشتر خواهد شد.
تجهیزات پزشکی خاص مانند دستگاه های الکترونیکی پزشکی باید لزوما توسط شیوه های حمل و نقل هوایی بارگیری شوند و نیاز به بیمه های جامع و خاص دارند که این موضوع باعث افزایش هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک خواهد شد. در سمت مقابل تجهیزات مقاوم مانند ابزارهای جراحی را می توان با هزینه بیمه کمتر و با شیوه های حمل کم هزینه تر وارد کرد.
تاثیر کشور مبدا در هزینه ترخیص تجهیزات پزشکی
برخی کشورهای مبدا تعرفه واردات کمتری دارند که باعث کاهش هزینه ترخیص تجهیزات پزشکی می شود. به عنوان مثال کشور چین تعرفه کمی در این باره دارد.
کلام پایانی | هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک
در روند ترخیص تجهیزات پزشکی هزینه های زیادی را باید پرداخت کنید. عوامل زیادی در این هزینه دخیل هستند که هر کدام به نوعی باعث کاهش یا افزایش هزینه ترخیص خواهند شد. همکاری با کشورهایی که با ایران توافق نامه های تجاری دارند و شامل تعرفه های ترجیحی می شوند به کاهش این هزینه ها کمک می کند. تکمیل مدارک پیش از ارسال، استفاده از بیمه، بررسی کد تعرفه HS برای هر تجهیز و درخواست معافیت در صورت امکان و آگاهی از قوانین نیز کمک زیادی به شما در این زمینه خواهند کرد. برای کاهش هزینه های ترخیص تجهیزات پزشکی از گمرک توصیه می کنیم که حتما از ترخیص کاران حرفه ای و خبره کمک بگیرید.