در عین حال که بسیاری از تجهیزات دندانپزشکی مورد استفاده توسط دندانپزشکان ایرانی از نوع وارداتی هستند، برخی از تجهیزات دندانپزشکی ممنوعیت ورود به ایران را دارند. این تجهیزات به تصویب هیئت دولت رسیده اند و واردات آن ها مشمول جریمه های سنگین می شود. اگر شما هم قصد دارید قدم در راه واردات تجهیزات دندانپزشکی بگذارید باید با زنگ خطرهای این حوزه آشنایی پیدا کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا لیستی از کالاهای مجاز و ممنوعه دندانپزشکی برای واردات به ایران را با هم بررسی کنیم.
کدام تجهیزات دندانپزشکی برای واردات به ایران مجاز هستند؟
در این بخش قصد داریم به آن دسته از تجهیزات دندانپزشکی بپردازیم که منعی برای واردات آن ها به ایران وجود ندارد. این تجهیزات در صورتی که از کشورهای معتبر وارد شوند و تاییدیه های استاندارد ملی و وزارت بهداشت و درمان را دریافت کنند، مجاز برای واردات هستند و هر کدام تعرفه گمرکی مختص به خود را دارند.
فراسان ترخیص برترنین خدمات ترخیص تجهیزات دندانپزشکی از گمرک را برای شما ارائه می دهد.
- تجهیزات تخصصی دندانپزشکی
تجهیزات تخصصی دندانپزشکی مانند یونیت دندانپزشکی منعی برای واردات به ایران را ندارند. هر چند که تا سال 96 به دلیل نارضایتی بیش از حد دندانپزشکان و قانون حمایت از تولید داخل، واردات یونیت دندانپزشکی ممنوع بود. اما هم اکنون منعی برای واردات آن وجود ندارد. از دیگر دستگاه های مجاز برای واردات به کشور می توان به دستگاه های جرمگیر اولتراسونیک، اتوکلاوهای دندانپزشکی، دستگاه های RVG و فسفرپلیت برای تصویربرداری و لیزرهای دندانپزشکی اشاره کرد.
- تجهیزات جراحی دندانپزشکی
تجهیزاتی که توسط جراحان دندانپزشک در ایران مورد استفاده قرار می گیرند منعی برای واردات به کشور ندارند. از جمله این دستگاه ها می توان به پراب ها، فرزهای دندانپزشکی، ابزارهای ارتودنسی و تجهیزات ترمیم دندان اشاره کرد.
- تجهیزات مصرفی تخصصی دندانپزشکی
بسیاری از مواد اولیه مصرفی در حوزه دندانپزشکی ممنوعیتی برای واردات به کشور ندارند. مواد اولیه بلیچینگ، پر کننده های دندان، سیمان دندانپزشکی، مواد اولیه کامپوزیت و ایمپلنت همگی جزو محصولات مجاز برای واردات هستند.
- تجهیزات عمومی دندانپزشکی
برخی تجهیزات در حوزه دندانپزشکی شامل تجهیزات مصرفی عمومی محسوب می شوند. تجهیزاتی مانند چراغ های تخصصی دندانپزشکی و صندلی های تابوره در این دسته بندی قرار دارند که هیچ منعی برای واردات آن ها وجود ندارد.
کدام تجهیزات دندانپزشکی برای واردات به ایران ممنوع هستند؟
برخی تجهیزات دندانپزشکی ممنوعیت ورود به ایران را دارند و در صورت واردات، وارد کننده متخلف شناخته می شود و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت. این تجهیزات دندانپزشکی شامل موارد زیر می شوند:
- تجهیزات دندانپزشکی مشابه تولید داخل
هر تجهیز دندانپزشکی که مشابه تولید داخلی داشته باشد در دسته تجهیزات ممنوعه برای واردات به ایران قرار می گیرد. به طور مثال آن دسته از یونیت های دندانپزشکی که نمونه های مشابه تولید داخل و با کیفیتی دارند، مجاز به واردات نیستند. برخی تجهیزات عمومی دندانپزشکی مانند آینه ها و ابزارهای ساده جراحی نیز در این دسته بندی قرار دارند. تنها در صورتی می توان این تجهیزات دندانپزشکی را وارد کرد که مجوزهای ویژه اخذ شده باشند. این قانون برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی وضع شده است.
- تجهیزات دندانپزشکی از کشورهای گروه G4
آن دسته از تجهیزات دندانپزشکی که در کشورهایی مانند هند، برزیل، نیجریه، اتیوپی و آفریقای جنوبی تولید می شوند، مجوز ورود به کشور ایران را ندارند چرا که از لحاظ کیفی بسیار پایین تر از استانداردهای ملی ایران قرار دارند. این تجهیزات عمدتا فاقد گواهی های FDA و CE هستند و تاییدیه های بهداشتی در مورد آن ها رعایت نشده است.
- تجهیزاتی که با قوانین ایران مغایرت دارند
چنانچه تجهیزات دندانپزشکی با الزامات و استانداردهای بهداشتی کشور مغایرت داشته باشند، مجوز ورود به ایران را نمی گیرند و در گمرک ترخیص نخواهند شد.
- تجهیزات دندانپزشکی دست دوم
تجهیزات دندانپزشکی دست دوم به هیچ عنوان اجازه ورود به کشور را ندارند. این تجهیزات از لحاظ بهداشتی مورد تایید نیستند و باعث بروز بیماری در افراد می شوند.
- تجهیزات دندانپزشکی فاقد برچسب و مشخصات
آن دسته از تجهیزات دندانپزشکی که فاقد برچسب و مشخصات هستند امکان ورود به ایران را ندارند.
دلایل ممنوعیت برخی از تجهیزات دندانپزشکی چیست؟
از جمله دلایلی که برخی تجهیزات دندانپزشکی مجوز واردات به ایران را نمی گیرند، می توان به حمایت از تولیدات داخل اشاره کرد. برخی تجهیزات دندانپزشکی دارای نمونه های داخلی بسیار با کیفیتی هستند و واردات این تجهیزات می تواند آسیب مالی بزرگی به تولیدکنندگان وارد کند.
جلوگیری از واردات برخی تجهیزات دندانپزشکی باعث افزایش کیفیت و ایمنی می شود. در واقع برخی تجهیزات دندانپزشکی وارداتی ممکن است سلامت عمومی را تحت خطر قرار دهد.
از دیگر دلایل ممنوعیت ورود برخی تجهیزات دندانپزشکی می توان به مدیریت منابع ارزی اشاره کرد. کشور ایران به دنبال راهی برای کاهش وابستگی های وارداتی و جلوگیری از خروج ارز از کشور می باشد. در نتیجه برای برخی تجهیزات دندانپزشکی ممنوعیت هایی در واردات لحاظ شده است.
واردات تجهیزات ممنوعه دندانپزشکی چه پیامدهایی در پی دارد؟
واردات تجهیزات ممنوعه دندانپزشکی می تواند پیامدهای مخربی چون به خطر انداختن سلامت عمومی مردم را در پی داشته باشد. این تجهیزات در گمرک توقیف می شوند و اجازه ترخیص به آن ها داده نمی شود. از طرفی واردکنندگان تحت پیگردهای قانونی قرار می گیرند و ممکن است جریمه های سنگین یا حتی حبس برای آن ها از طرف قانون لحاظ شود. این موضوع بی شک آسیب اقتصادی بزرگی به واردکننده بزند و باعث نابودی اعتبار یک کسب و کار شود. برای اطمینان از انطباق تجهیزات دندانپزشکی وارداتی توصیه می کنیم که قبل از واردات به لیست تجهیزات مجاز و ممنوعه سر بزنید و مدارک مهمی مانند گواهی استاندارد و مطابقت فنی را دریافت کنید.
لیست تجهیزات دندانپزشکی مجاز و ممنوعه به ایران|کلام پایانی
تشکر بابت همراهی شما با فراسان ترخیص (متخصصین ترخیص کالا از گمرک)، همانطور که متوجه شدید برخی از تجهیزات دندانپزشکی ممنوعیت ورود به ایران را دارند و در صورت واردات این تجهیزات با برخورد قانونی مواجه می شوید و عواقب مالی و غیر مالی زیادی برای شما به بار خواهد آمد. بسیاری از واردکنندگان به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مقررات دچار اشتباه می شوند و با مشکلات زیادی در این مسیر مواجه می شوند. در نتیجه توصیه می کنیم در روند واردات تجهیزات دندانپزشکی حتما از کارشناسان و افراد خبره در این زمینه کمک بگیرید تا گرفتار چنین معضلاتی نشوید و بتوانید به راحتی تجهیزات وارداتی را بدون دردسر و با کمترین هزینه ترخیص کنید.